Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Γιορτή Μαγγουτόπιτας στους Βούνους

Ιούλιος 2005
Μεγαλειώδης, απρόσμενη, όσο και φανταστική υπήρξε στις 2-7-05 η γιορτή της Μαγγουτόπιτας στους Βούνους και στο νεοδιαμορφωθέντα χώρο, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, που αποτελεί τη βάση αλλά και τη σωστή υποδομή για τη συνέχιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και για τη χρήση γηπέδου 5x5 από τα παιδιά του χωριού.

Κατά την ώρα προσέλευσης του κόσμου, ο πολύς δυνατός αέρας, τα μαύρα σύννεφα που απειλούσαν κι αυτά σε λίγο υποχώρησαν, σεβόμενα την φανταστική ατμόσφαιρα και την επιτυχία της εκδήλωσης, που έμελλε να ακολουθήσει.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον τοπικό πρόεδρο του Δ.Δ. Βούνων, Δημήτριο Λάππα, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Σύλλογο και παρουσίασε πρώτα την ορχήστρα.

Στη συνέχεια, επί της διαμορφωθήσης πίστας το παραδοσιακό χορευτικό του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στροπώνων, που αποτελείτο από 15 παιδιά (αγόρια - κορίτσια) ντυμένα παραδοσιακά, χορεύοντας χάρισαν ωραίους δημοτικούς χορούς σ' όλο τον κόσμο από τον οποίο και καταχειροκροτήθηκαν μαζί με τον εξαίρετο δάσκαλό τους.

Η υπερυψωμένη εξέδρα των καλλιτεχνών εδέσποζε επί της προσόψεως του κτιρίου, αφού για το στολισμό της, ο αντιπρόεδρος και καλλιτέχνης διακοσμητής του συλλόγου κος Γιώργος Στεφανής είχε φροντίσει να κατασκευάσει δύο ωραιότατα πανό, γουστόζικα και ευρηματικά, που απέσπασαν την προσοχή και το θαυμασμό του κόσμου.

Ο πρόεδρος κος Λάππας, αναφέρθηκε για το πόσο βασικό και ουσιώδες είναι η επιστροφή στις ρίζες, για τα ήθη και έθιμα, αλλά και τις παραδόσεις που αποτελούν τους άγραφους νόμους της πατρίδας μας. Στη συνέχεια δε ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος κος Μπουροδήμος.

Οι Μαγγουτόπιτες που είχαν ετοιμαστεί για το διαγωνισμό ήταν 20 εκ των οποίων ισοβάθμισαν οι 6. Κατά συνέπεια, η επιτροπή βαθμολόγησης προχώρησε σε κλήρωση και κληρώθηκαν τρεις που αντιστοιχούσαν στα τρία πρώτα βραβεία.

1ο βραβείο, η κα Ροζαλία Λάμπρου, που της απενεμήθη αναμνηστικό δίπλωμα και πήρε μια έγχρωμη τηλεόραση.
2ο βραβείο πήρε η κα Ευαγγελία Σκουφά, και κέρδισε ένα μίξερ.
3ο βραβείο, η κα Αργυρούλα Σταματίου, που κέρδισε ένα σερβίτσιο πιάτων.
Η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες με παραδοσιακούς χορούς, αλλά και άφθονες σαμπάνιες να ρέουν στην πίστα και όλος ο κόσμος έμεινε πολύ ευχαριστημένος για την όμορφη βραδιά.

Στην εκδήλωση διεκρίθηκαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Διρφύων Γιάννης Μπουροδήμος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νικόλαος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων Γιώργος Λάμπρου, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Μάλλιαρης και Γεώργιος Καρλατήρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κώστας Γαρέφαλλος, καθηγητές, επιχειρηματίες, ο Διοικητής του Α.Τ. Ν. Αρτάκης Δημήτρης Σίδερης, ο κος και η κα Βαβουλιώτη, ο κος και η κα Δ. Τζαφέρου από τον Πισσώνα κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: