Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Διάφορα... Διρφυακά

Μάιος 2005
Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η εμφάνιση του «ΔΙΑΣ». Λίγο υπομονή.

Επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειες του συμπατριώτη μας Νίκου Παλαιολόγου, στις εκλογές της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών. Από 50 ψήφους πήρε 49 ενώ έπεσε κι ένα λευκό.
Αναζητείται εναγωνίως αυτός που τον άσπρισε.

Πολύς κόσμος στην Ζωοδόχο Πηγή (Αναστασά) στον Πύργο. Στο κατ' εξοχήν διαδιρφυακό πανηγύρι. Παρόντες βουλευτές, δημοτικοί άρχοντες και πολλοί άλλοι επίσημοι, ημιεπίσημοι κλπ. όπως κάθε χρόνο βέβαια. Ολοι τους είδαν και αυτοί με τη σειρά τους όλους τους χαιρέτισαν, τους ψηφοφόρους, τους κουμπάρους και άλλους. Τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις έδιναν και έπαιρναν. Το μόνο πράγμα που κανείς δεν είδε και ούτε έχει δει ποτέ όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι το κατάντημα του πύργου. Σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας δεν θα ξέρουν γιατί το μέρος αυτό το λέμε Πύργο. Κάτι θάπρεπε να είχε γίνει. Είναι άραγε αργά;

Λίγος κόσμος φέτος στην Καζανίτσα. Επίσης φέτος δεν υπήρχαν «ψητά» για τους «επισήμους». Ολοι οι προσκυνητές ήταν ίσοι ενώπιον του Θεού και του ... συσσιτίου και απ' ότι μάθαμε, ο θεσμός των «ψητών» δεν θα επαναληφθεί. Από του χρόνου λοιπόν όλοι στην «Καζανίτσα» πλούσιοι και πένητες, μεγαλοσχήμονες και ταπεινοί. Θα προσευχηθούμε, θα εκκλησιαστούμε, θα φάμε τη μανέστρα μας χωρίς να αισθανόμαστε ότι κάποιους η Αγία Παρασκευή τους αγαπάει περισσότερο.

Ερχεται το καλοκαίρι και ο εφιάλτης των πυρκαγιών. Διάθεση από τον κόσμο, όπως έδειξαν οι κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου για να θωρακιστεί η περιοχή, υπάρχει. Μήπως έφτασε η ώρα να γίνει ένας κεντρικός σχεδιασμός από το δήμο;

Πολύ κέφι και χορός στην κεντρική πλατεία των Καθενών ανήμερα το Πάσχα. Μπράβο παιδιά. Πάντα τέτοια, για να ξεσκάσει και λίγο ο κόσμος.

Χρέη μάγειρα στη Ζωοδόχο Πηγή στον Πύργο, μαζί με τ' άλλα, είχε αναλάβει ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στενής, Θανάσης Βαρτζής. Τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν. Η γίδα με τη μανέστρα ήταν εκπληκτικά.

Σε μέγιστο πρόβλημα έχει εξελιχθεί το parking στη Στενή όλες τις ημέρες αιχμής. Πολλοί επισκέπτες αναγκάζονται να φύγουν χωρίς καν να σταθούν αναζητώντας αλλού ταβέρνες και καφετέριες.

Ενα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι και οι δημοτικές τουαλέτες, τόσο στην Πάνω όσο και στην Κάτω Στενή στο παζάρι. Πάλι σκηνές απείρου κάλλους θα δούμε και φέτος. Δεν φταίνε βέβαια σε τίποτε οι άνθρωποι. Απλώς δεν υπάρχουν τουαλέτες.

Μπορεί οι εκλογές να αργούν ακόμα αλλά κάποιοι ετοιμάζονται από τώρα για τη μάχη της ψήφου. Δύσκολο πράγμα να εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος. Γι' αυτό λοιπόν προτείνουμε και εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες θέσεις, όχι απλώς εύκολες, αλλά και που σε παρακαλάνε, όπως π.χ., πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας ή επίτροπος σε εκκλησία. Αν δηλώσεις ότι θέλεις τέτοια θέση όχι μόνο στη δίνουν αλλά σε σηκώνουν και στις πλάτες και σε πάνε μετά βαϊων και κλάδων.

Πολλά ονόματα υποψηφίων δημάρχων πέφτουν στο «τραπέζι της πλατείας» και φυσικά γίνεται χοντρή πλάκα. Ετσι λοιπόν έπεσε και νέο όνομα τόσο αριστοτεχνικά που τσίμπησαν όλοι. Βέβαια ο συγκεκριμένος, αν και έχει τις ρίζες του στην περιοχή, πράγμα που ο ίδιος μάλλον αγνοεί, η μόνη άλλη σχέση που έχει με το Δήμο Διρφύων, είναι ότι έχει έρθει δυο-τρεις φορές για παϊδάκια.

Στο ερώτημα, μπετονιέρα ή γκρέιντερ, που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, εμείς ψηφίσουμε γκρέιντερ. Αφενός γιατί γνωρίζουμε τα χάλια των αγροτικών δρόμων και αφετέρου γιατί πήξαμε στο τσιμέντο.

Αν φτιαχτεί ο κεντρικός δρόμος και πέσει άσφαλτος, μήπως ο δρόμος θα είναι πιο ψηλός από τον ποδηλατόδρομο; Τι στην ευχή υπόγειο θα τον κάνουμε;

Μάστιγα για τα μαγαζιά έχει γίνει η συνεχής ενόχληση και η παραπομπή τους στο δημοτικό συμβούλιο για ποινές. Ευτυχώς που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δείχνουν το πιο ανθρώπινο πρόσωπό τους και σέβονται το «ψωμί» του άλλου.

Ακούσαμε αλλά δεν το πιστέψαμε, επειδή μας φάνηκε τρελό. Αφορά τα νεκροταφεία. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και μόλις «σκάσει» που ελπίζουμε να μη συμβεί θα σας ενημερώσουμε.

Με την ψυχή τους το γλέντησαν οι Στροπωνιάτες στην πλατεία του χωριού τους. Αιτία η άνοδος της ποδοσφαιρικής τους ομάδας από την Γ΄ τοπική κατηγορία στη Β΄. Συγχαρητήρια παιδιά. Ευχόμαστε του χρόνου να πάτε και στην Α΄ κατηγορία και να το ξαναγλεντήσετε.

Στην αρχή πήραν λίγα φορτηγά χώμα, ίσα - ίσα για να διαμορφωθεί ο χώρος για τον Βιολογικό. Σιγά σιγά ήρθαν και άλλα φορτηγά, ενώ κάποιοι αγχώθηκαν να πουλήσουν γρήγορα τα χωράφια τους. Τα θεωρούσαν άγονα και άχρηστα. Πρώτες τιμές 50.000 δρχ. τότε, δηλαδή 150 ευρώ το στρέμμα. Λίγο-λίγο ανέβαιναν οι τιμές και η προθυμία κάποιων να πουλήσουν. Επειδή μιλάμε για την λογική του παραλόγου, πολλοί από τους ίδιους ψήφισαν όχι στις χωματοληψίες σε εκείνο το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα και κάνουν κριτική για τα χάλια στους δρόμους ή την ζημιά που έχει γίνει από τις χωματοληψίες. - Ε και λίγο αυτοκριτική δεν βλάπτει.

Ποιος δεν θυμάται το λεωφορείο της Συρματουργίας Δάριγκ, που κάποτε, γεμάτο εργάτες από τα χωριά της περιοχής, να κάνει καθημερινά δρομολόγια; Ε λοιπόν, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δρομολογείται η ένταξη της συρματουργίας στο άρθρο 46 και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της. Μακάρι να βρεθεί και γρήγορα επενδυτής, επειδή η Εύβοια δεν αντέχει και άλλη ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: