Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Συνέντευξη του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης δήμου Διρφύων Καπετάνιου Γεώργιου

Μάιος 2005
Θεωρείτε επιτυχημένη τη σημερινή Δημοτική Αρχή;
Η σημερινή Δημοτική Αρχή διανύει τον 7ο χρόνο της θητείας της, λειτουργούσε και λειτουργεί ως «γκέτο» ενεργώντας στα όρια αλλά και πέρα από τα όρια του Νόμου σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου χρήματος. Λειτουργεί, αλαζονικά, με καθεστωτική αντίληψη και στα πλαίσια ενός ξεπερασμένου και αποτυχημένου συστήματος.

- Δεν αναγνωρίζει τους Δημοκρατικά εκλεγμένους προέδρους των χωριών που εμείς η Αντιπολίτευση με την ψήφο των πολιτών έχουμε εκλέξει, δεν τους δίνει αρμοδιότητες επί 2 χρόνια περίπου, δεν τους παραχωρούσε σφραγίδες, κλειδιά και γραφείο. Δεν τους πλήρωνε επί 2 χρόνια, ενώ αντιθέτως πλήρωνε τους δικούς του προέδρους, και επί της ουσίας αυθαίρετα τους έχει αντικαταστήσει με ανθρώπους της δικής του ΠΑΣΟΚικής αντίληψης. Δεν σέβεται ο Δήμαρχος το ελάχιστο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών για την επιλογή του προέδρου που επιθυμούν.

- Αυθαίρετα προκλητικά και παράνομα διατηρεί και πληρώνει ως κανονικά εργαζόμενο επί 2,5 χρόνια τον κομματικό του φίλο πρόεδρο της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, Μπαμπατσούλη Σταύρο, ο οποίος επί 20 μήνες δεν είχε εμφανιστεί στο Δήμο και τώρα μετά από καταγγελία δική μας, πηγαίνει περιοδικά στο χωριό του Δημάρχου ως γραμματέας.

- Το σύνολο σχεδόν των «έργων» εκτελούνται με «αυτεπιστασία», διαδικασία που προϋποθέτει οργανωμένη και στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και μηχανήματα, γεγονός που δεν υφίσταται, δημιουργώντας υπόνοιες κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης. Είναι ίσως ο μοναδικός δημος στην Ελλάδα που λειτουργεί ως «εργολάβος». Ακόμα και όταν γίνεται διαγωνισμός δεν καταθέτει κανείς προσφορά πέραν των γνωστών -δηλαδή ενός- σε κάθε περίπτωση. Διότι ο Δήμος μας με την απαράδεκτη προκλητικά κομματική - προσωπική λειτουργία αποτρέπει τους σωστούς επιχειρηματίες να συναλλάσσονται με το Δήμο, με αποτέλεσμα κακοτεχνίες με ουσιαστική αύξηση του κόστους και ανυπαρξία εγγυήσεων.

Εχει επιβάλλει με λίγα λόγια και καθιερώσει τον ένα και μοναδικό «Εθνικό διρφυακό εργολάβο».
Θα ήθελα να αναφερθώ στον τρόπο εκτέλεσης από το Δήμο 3 έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

1. Απαράδεκτη καθυστέρηση του κλειστού γυμναστηρίου των Καθενών που έπρεπε να είχε τελειώσει πριν από 2 χρόνια.

2. Στοίχειωσε η ολοκλήρωση κατασκευής του «Ξενώνα Στενής» όπως το γεφύρι της Αρτας ενώ προεκλογικά υποσχόταν την άμεση λειτουργία του και τον διορισμό πλήθος εργαζομένων. Υπάρχουν και όρια στην κοροϊδία.

3. Ο «Ποδηλατόδρομος» Στενής. Μέγα σκάνδαλο και αποτελεί παγκόσμια «πρωτοτυπία».
- Αλλάζει κατευθύνσεις κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Αξονα.
- Κινείται και εντός του οδικού άξονα.
- Εξαφανίζει τα πεζοδρόμια.
- Δεν έχει προστατευτικές μπάρες.
Εύχομαι να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

Δεν θα αναφερθώ χωριστά σε κάθε ένα χωριό του Δήμου, γιατί σε όλα τα χωριά οι πολίτες γνωρίζουν την εγκατάλειψη, την έλλειψη έργων υποδομής, την έλλειψη ευαισθησίας του Δήμου ακόμη και για τα απλά καθημερινά προβλήματά τους.

Οσο δε για την ανάπτυξη του Δήμου μας ας μη μιλάμε καθόλου, γιατί αυτή είναι μόνο στα χαρτιά.

Απίστευτο, έχει συστήσει «Αναπτυξιακή» εταιρεία ο Δήμος με μηδενικό αναπτυξιακό έργο, λειτουργεί δε προκλητικά μόνο για το «βόλεμα» των κομματικών ημετέρων.

Είμαι σίγουρος ότι με τη λειτουργία της η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι απόλυτα αποτυχημένη έγινε «καθεστώς» κούρασε και κουράστηκε, έχει ταυτιστεί με την εξουσία και τις «καρέκλες» θεωρεί ότι είναι αναντικατάστατη και αυτό την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον Δήμο μας.

Αν η αντιπολίτευση ήταν συμπολίτευση, τι πιστεύετε ότι θα ήταν διαφορετικό;
Αν εμείς η Αξιωματική αντιπολίτευση ήμασταν στην πλειοψηφία του Δήμου Διρφύων όλα θα ήταν διαφορετικά:

1. Διότι κέντρο της πολιτικής μας θα ήταν ο Ανθρωπος, θα υπήρχαν δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.

2. Προτεραιότητες θα ήταν η επανίδρυση, αποκέντρωση, στελέχωση, και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Δήμου για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους.

3. Στόχος μας η αποκέντρωση και ενίσχυση αρμοδιοτήτων των τοπικών Συμβουλίων όλων των χωριών του Δήμου.

4. Πλήρης διαφάνεια και σεβασμός στην διαχείριση του Δημοσίου χρήματος.

5. Εργα και υποδομές με στόχευση την ανάδειξη του Δήμου μας και την ουσιαστική ανάπτυξη.

6. Συνολικό Χωροταξικό Σχεδιασμό για μία ουσιαστική ανάπτυξη καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων στο δήμο μας.

7. Εμφαση στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της ιδιαίτερης ομορφιάς περιοχών του Δήμου μας, με ταυτόχρονη ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς όπως μνημεία, ιστορικοί χώροι, δάση, φαράγγια, οικισμοί κλπ.

8. Προγραμματισμός και σχεδιασμός, με ορίζοντα τετραετίας, συνολικός και ισόρροπος για όλα τα χωριά.

9. Προϋποθέσεις για «ζωντάνεμα» των χωριών με εγκατάσταση και διαμονή σε αυτά, νέων ανθρώπων παρέχοντας τους δυνατότητα απασχόλησης η οποία θα προέλθει μόνο μέσω επενδύσεων.

10. Δημιουργία και βελτίωση αθλητικών κέντρων, συνεδριακών χώρων κλπ.

11. Προσέλκυση για εγκατάσταση επιχειρήσεων με επενδύσεις σε τομείς όπως τουριστικό, αγροτικό, πτηνοτροφικό, κτηνοτροφικό, βιομηχανικό που θα διασφαλίσουν ζωντάνεμα των χωριών, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας.

12. Πλήρης αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λέγοντας την αλήθεια με σοβαρότητα και δουλειά θα ανατρέψουμε τη σημερινή μίζερη πραγματικότητα, γιατί για εμάς η μεγαλύτερη επένδυση είναι η αποκατάσταση της χαμένης υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας των δημοτών μας.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο μειονέκτημα του κου Μπουροδήμου;
Το ότι δεν είναι «Σύγχρονος μάνατζερ» ως Δήμαρχος κατά την άποψή μου είναι το μεγαλύτερο το μειονέκτημα. Διοικεί με «αυλή» ξεπερασμένες στείρες κομματικές αντιλήψεις και συνδικαλιστικές πρακτικές, στα πλαίσια ενός «κλειστού» συστήματος εξουσίας, που χαρακτηρίζεται από στοιχεία αλαζονείας, αδιαφάνειας και διαφθοράς. Εχει οδηγήσει το δήμο σε υποβάθμιση και τεράστια αδιέξοδα.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κου Μπουροδήμου;
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κου Μπουροδήμου είναι η δήθεν ικανότητα του να παρουσιάζεται μέσω «εικονικής πραγματικότητας» ως ο δήθεν καλύτερος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος στην περιοχή μας. Στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης και προβολής δε διστάζει να υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου, επιλέγοντας ως συνεργάτες στελέχη μέτρια έως ανύπαρκτα.

Θα είσαστε στις επόμενες εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος;
Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, που πιστεύω ακράδαντα ότι θα κερδίσουμε με συντριπτική πλειοψηφία.

Γεγονός που βασίζεται:

1. Η παράταξή μας είναι ενωμένη καθώς και η συνοχή του ψηφοδελτίου που διεκδικήσαμε τις προηγούμενες εκλογές.

2. Στο μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής νέων υποψηφίων συμβούλων.

3. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, έχουμε ικανά και αξιόλογα στελέχη, είμαστε η καλύτερη επιλογή για την λύση των προβλημάτων.

4. Στην καθολική απόρριψη της σημερινής κακής, ανίκανης και αλαζονικής Δημοτικής Αρχής από το σύνολο των δημοτών.

5. Στο φιλόδοξο και ρεαλιστικό πρόγραμμά μας για ανάπτυξη και ανάδειξη του δήμου μας.

6. Στην καθημερινή διαπίστωση ότι οι δημότες επιθυμούν πολιτική αλλαγή.

7. Στην καθημερινή μας δημιουργική ενασχόληση με τα προβλήματα των δημοτών.

8. Πιστεύουμε ότι αποτελούμε τη μοναδική ελπίδα και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη διοίκηση του δήμου.

Επειδή έχουμε όραμα, μεράκι, κέφι και όρεξη για δουλειά, πιστεύουμε ότι:

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει την προσπάθειά μας για ουσιαστική πολιτική αλλαγή.
Η διάθεσή μας για ρήξεις και ανατροπές στο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα διοίκησης του δήμου.
Οι πολίτες θα μας δώσουν μεγάλη πλειοψηφία στις προσεχείς εκλογές καταδικάζοντάς το αποτυχημένο και χρεοκοπημένό «σύστημα Μπουροδήμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: