Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιούνιος 2005
Τρεις εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν από το δήμο για φέτος το καλοκαίρι, σε Στενή, Μίστρο και Αγιο Αθανάσιο. Πολύ γερό «μπάσιμο» σε χωριά που πήγε καλά ο Τζαφέρος.

Νέα, εμφανίσιμη, επιτυχημένη επαγγελματικά και πολιτικά, μάλλον αρχίζει να βλέπει διαφορετικά το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ευτυχώς, που εκτός της γενιάς των κάθε είδους «FAME STORY» υπάρχει και η γενιά της σκέψης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Μπράβο στα παιδιά του Εκπολιτιστικού.

Ετοιμόλογος, ευφυολόγος αλλά και πηγαίος χιουμορίστας. Ποιος είναι; Τις τελευταίας δημοτικές εκλογές δεν ήταν υποψήφιος. Δεν είναι παίκτης του Παναθηναϊκού κι ούτε θέλει μεταγραφή. Αυτός είναι σταθερός στις απόψεις του.

Μερικά μέλη του Δ.Ι.ΑΣ άκουσαν από φήμες, ότι προορίζονται για υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κάποιου συνδυασμού του Δήμου Διρφύων. Αποτέλεσμα; Ακόμα κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια.

Μεγάλο λάθος να κάνεις στόχο έναν υπάλληλο, ειδικά όταν το κόμμα του είναι στην αντιπολίτευση. Πώς να το κάνουμε, χάνεις πόντους.

Η κουλτούρα είναι σαν την μαρμελάδα. Οσο λιγότερη έχεις τόσο πιο πολύ την απλώνεις. Αυτό για τα πολιτιστικά που θα ζήσουμε φέτος το καλοκαίρι.

Όλη η περιοχή έχει να πει ένα καλό λόγο για τη νέα γιατρό του Ιατρείου Στενής, Μαρία Ρήγα.
Εκτός από την προθυμία και το ωραίο χαμόγελο, που έχουν σκλαβώσει όλους τους κατοίκους, είναι και άριστη επιστήμονας. Εχει τελειώσει την ειδικότητα Γενικής Ιατρικής και έχει μεγάλη εμπειρία σαν Νοσοκομειακή Γιατρός. Το ευχάριστο είναι ότι θα μείνει μαζί μας άλλα τεσσαράμισι χρόνια.
- Πού θα την βρείτε;
Δευτέρα και Παρασκευή, στην Ανω Στενή.
Τρίτη, σε Βούνους και Καμπιά.
Τετάρτη, στην Κάτω Στενή.
Πέμπτη, στη Λούτσα.

Χρυσές δουλειές κάνει η ΟΠΚΕ κάθε Σαββατοκύριακο στη Ράχη σταματώντας κάποιους επισκέπτες της Χιλιαδούς. Ολο και κάτι, λίγο χασισάκι, λίγα χάπια, θα κουβαλάει πάνω του κάνα καλόπαιδο. Δουλειές με φούντες.

Ενα σωρό προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα μανιτάρια και δεν ξέρόυν και ποιον έχουν αφεντικό. Τι μύτη έχει; Μήπως είναι από τη Λάρισα;

Γελάνε και τα μουστάκια του. Μιλάμε βέβαια τον δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Ανω Στενής Δημήτρη Σκριβάνο που απέκτησε και τέταρτο παιδί. Ενα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι ήλθε να ολοκληρώσει την ευτυχία του. Του ευχόμαστε να του ζήσει και να χαίρεται και τα τέσσερα βλασταράκια του.

Μπουροδήμος - Καπετάνιος
Ασπρο-μαύρο, δεν υπάρχει. Ο καθένας στην πολιτική του διαδρομή έχει επιτυχίες, αποτυχίες, καλές και κακές στιγμές. Γιατί κάναμε αυτόν τον πρόλογο; Με αφορμή την κριτική και τις συζητήσεις που ακολούθησαν μετά τις δύο παράλληλες συνεντεύξεις διακρίναμε μια προσπάθεια μηδενισμού των πάντων. Ο καθένας από τη θέση του ειδικώς, βλέπει το θέμα όπως τον βολεύει ή όπως θέλει να το δει. Βλέποντας τα πράγματα από μία τρίτη σκοπιά και με ψυχρό μάτι, είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να παραβλέψεις το έργο που έγινε στο Δήμο τα τελευταία έξη χρόνια, αλλά και να μην επισημάνεις τα λάθη και τις παραλείψεις. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την στάση της αντιπολίτευσης.

Με επιστολή του ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ποδοσφαιρικής ομάδας των Στροπώνων, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία της. Και εύχεται καλή επιτυχία στους αγώνες της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου (2005-2006). Εμείς απ' την πλευρά μας του ευχόμαστε σιδερένιος.

Γλέντι έστησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού σε ταβέρνα στη Στενή, για να γιορτάσουν την κατάκτηση του «νταμπλ». Οργανωτής, ο γνωστός οπαδός ολυμπιακών φρονημάτων, Γιάννης Θωμάς.

Τέθηκαν τα θέματα του Διρφυακού Τουρισμού από μέλη του «ΔΙΑΣ» στον Υφυπουργό κο Αναστάσιο Λιάσκο. Παροαναγγέλουμε συνέντευξη και κάποια εκδήλωση.

Από τη Ρωσία με πολλές προτάσεις για εξαγωγές Ευβοϊκών προϊόντων γύρισε ο Σίμος Κεδίκογλου. Το ευχάριστο είναι ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής μας ενημερώθηκαν προσωπικά και σε βάθος από άτομο εξειδικευμένο και όχι από fax ή εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: