Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Ο πατήρ Γεώργιος Τσουνής χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην ενορία Κάτω Στενής

Μάιος 2005
Ο πατήρ Γεώργιος Τσουνής γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1980 και είναι γιος του Δημητρίου Τσουνη και της Ελένης Τσουνή το γένος Πισινάρα.

Η μητέρα του κατάγεται από την Κ. Στενή κόρη του Γεωργίου και της Αικατερίνης Πισινάρα, κατοίκους της Κ. Στενής. Μεγάλωσε στο χωριό του πατέρα του στην Αμφιθέα. Τελείωσε το γυμνάσιο στους Καθενούς και το λύκειο στο Βούρκο Χαλκίδας. Είναι απόφοιτος της Ριζαρρείου και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

Στις 30 Αυγούστου του 2003 παντρεύτηκε στο Μίστρο τη Μαρία Στυλιαρά και χειροτονήθηκε διάκονος στις 25 Ιανουαρίου του 2004. Στις 16 Απριλίου του 2005 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην ενορία της Κ. Στενής όπου και θα είναι ιερέας σ' αυτή.

Στη χειροτονία του εις πρεσβύτερον συμμετείχαν οι εξής: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος, ο παν/τατος Αρχιμανδρίτης και αρχιερατικός επίτροπος π. Νικόδημος Ευσταθίου, ο παν/τατος αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ιωάννου, ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και Νικηφόρος Ευσταθίου. Επίσης ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Χρήστου και ο ιερομόναχος Χριστόδουλος Μάνιας.

Ακόμη συμμετείχαν οι κάτωθι ιερείς: πατήρ Κων/νος Παπαγεωργίου εφημέριος Ανω Στενής, πατήρ Χαράλαμπος Μιχαήλ εφημέριος Θεολόγου, πατήρ Πέτρος Αντωνίου εφημέριος Καθενών, πατήρ Κων/νος Χάλιος εφημέριος Καμπιών, πατήρ Κων/νος Σίδερης εφημέριος Αμφιθέας, πατήρ Αργύριος Στουραϊτης από την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων, πα/τατος Αρχιμανδρίτης Αγγαθάγγελος Κόχλας από Αθήνα, ο αρχιδιάκονος Φιλόθεος Θεοχάρης από Χαλκίδα, ο πατήρ Ευάγγελος Βογιατζής διάκονος Κύμης και ο Δαμασκηνός Χρυσολωράς διάκονος από Χαλκίδα.

Την τελετή της χειροτονίας παρακολούθησαν 500-600 άτομα, κυρίως από Στενή, Αμφιθέα και Μίστρο, αλλά και άλλα χωριά του δήμου.

Παρόντες ήταν: ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουροδήμος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιώργος Καπετάνιος και ο διοικητής του Ο.Γ.Α. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

Με το πέρας της τελευτής μοιράστηκαν γλυκά στον κόσμο, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο, τους άλλους ιερείς και τους επισήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: