Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Γιόρτασε η Αγία Τριάδα στην Κάτω Στενή

Ιούνιος 2005
Με λαμπρότητα αλλά και συγκινητική συμμετοχή του κόσμου γιορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα στην Κάτω Στενή. Στις 19/6/2005 τελέστηκε μέγας εσπερινός, όπου ιερούργησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας παν/οτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, ο παν/ότατος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ευσταθίου, ο π. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Ανω Στενή), ο π. Αντώνιος Αντωνίου (Μέσα Παναγίτσα), ο π. Βασίλειος Ντελέκος (Γλυφάδα), ο π. Δημήτριος Ντόλας (Αγιος Αθανάσιος), ο π. Κωνσταντίνος Χάλιος (Καμπιά), ο π. Ιωάννης Κετσετζής (Λούτσα), ο π. Ιωάννης Φαφούτης (Χαλκίδα) και φυσικά ο π. Τσουνής Γεώργιος (Κάτω Στενή).

Με το πέρας του εσπερινού έγινε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του χωριού, που την ακολούθησαν 1000 και πλέον πιστοί.

Όταν τελείωσε το τελετουργικό μέρος της γιορτής, ο κόσμος κάθισε στο προαύλειο της εκκλησίας, όπου υπήρχαν στρωμένα τραπέζια και σερβιρίστηκαν το νοστιμότατο φαγητό (γιόρτασμα), κρέας με μανέστρα (1100 μερίδες περίπου) που είχε ετοιμαστει από την Εκκλησιαστική Επιτροπή της Κάτω Στενής και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στενής. Υπήρχαν επίσης και κεφτεδάκια, ενώ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο «καντίνα» προμηθεύονταν μπύρες, αναψυκτικά κ.λ.π.

Ο κόσμος έφαγε ήπιε και χόρεψε υπό τους ήχους στερεοφωνικού συγκροτήματος. Παρόντες μεταξύ των άλλων, ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο βουλευτής Σίμος Κεδίκολγου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουροδήμος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιώργος Καπετάνιος, κ.α.

Την άλλη μέρα τελέσθηκε η θεία Λειτουργία, που ιερούργησαν, ο πρωτοσύγκελος π. Διονύσιος Μάνταλος. Ο π. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Ανω Στενή), ο π. Γεώργιος Μωραϊτης (Αγία Ελεούσα), ο Διάκονος Ιωάννης Γκρινιάρης (Αγιος Νικόλαος Χαλκίδας) και ο π. Τσουνής Γεώργιος (Κάτω Στενή).

Ο Π. Γεώργιος Τσουνής, ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στη γιορτή και όλους όσους με τον τρόπο τους βοήθησαν ή προσέφεραν διάφορα πράγματα για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Και εύχεται του χρόνου να είναι όλα καλύτερα και ο κόσμος ακόμα περισσότερος.

- Θέλει επίσης να ευχαριστήσει τον π. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου της ενορίας Ανω Στενής, που στο πρόσωπό του, βρήκε ένα καλό συνεργάτη, συμπαραστάτη και σύμβουλο, στο δύσκολο έργο που έχει επωμισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: