Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

ΧΙΛΙΑΔΟΥ

Ιούλιος 2005
Κόλαση Κυριακή μεσημέρι η Χιλιαδού. Μισή ώρα μποτιλιάρισμα και λες και «δόξα τω Θεώ» που ξεμπέρδεψα. Να σηκωθώ να φύγω και να μην ξαναπατήσω. Τραγική κατάσταση, ειδικά γι' αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν λίγο απ' την πολυκοσμία, τη φασαρία και την κίνηση.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει ένα δημοτικό πάρκιγκ; Εστω και με πληρωμή ρε αδελφέ. Αυτό το μποτιλιάρισμα δεν υποφέρεται.

Επιτέλους, ας κάνουν μια προέκταση του δρόμου. Έτσι κι αλλιώς ότι είναι να γίνει έχει γίνει. Στο αν θα πάμε τρία μέτρα προς την παραλία, μας έπιασε η οικολογική ευαισθησία;

Λύσεις και ατάκες του τύπου «ας παρκάρουν στα πλατάνια» δεν ευσταθούν. Αφενός γιατί κι εκεί δεν βρίσκεις να παρκάρεις κι αφετέρου ευνοούνται ένα ή δυο μαγαζιά.

Είναι ανταποδοτικά τα τέλη που πληρώνουν τα μαγαζιά ή δεν είναι; Κι αφού σίγουρα είναι, που στην ευχή πηγαίνουν τα λεφτά που πληρώνουν;

Το να πάει η αστυνομία και να μοιράζει κλήσεις, μόνο πίκρα προκαλούν και σ' αυτούς που πληρώνουν και στους μαγαζάτορες που χάνουν πελατεία.

Στο επόμενο φύλλο θα έχουμε πλήρη ανάλυση του θέματος της Χιλιαδούς εξετάζοντας το θέμα σε όλες τις παραμέτρους και καταγράφοντας πλουραλιστικά όλες τις απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: