Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Πρόσωπα του Δήμου: Β. Κούκουρας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Διρφύων

Ιούλιος 2005
Γεννήθηκε και τελείωσε το Δημοτικό στους Καθενούς, απεφοίτησε από το Β Γυμνάσιο Χαλκίδας. Έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ένωση Χαλκίδας επί σειρά ετών και μετά έπιασε δουλειά στην ΕΥΔΑΠ Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία, που είναι κι αυτή από τους Καθενούς και έχει δύο παιδιά. Την Αριστέα, που είναι οδοντίατρος στη Χαλκίδα και το Δημήτρη που είναι οδοντοτεχνίτης στην Αθήνα.

Εργάστηκε 35 χρόνια στην ΕΥΔΑΠ, ξεκινώντας από χαμηλό, όπως όλοι οι νέοι υπάλληλοι και φτάνοντας στο μεγαλύτερο βαθμό της ιεραρχίας, συνταξιοδοτήθηκε. Την επομένη της συνταξιοδότησής του επέστρεψε στο χωριό και αφού ένιωθε ότι μπορούσε να προσφέρει, ασχολήθηκε με τα κοινά. Ηταν πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα και τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τη δεύτερη τετραετία εξελέγη πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Καθενών.

Είστε ευχαριστημένος από την προσωπική σας πορεία σαν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και γιατί;
Δεν είμαι ευχαριστημένος από την πορεία σαν μέλος του δημοτικού συμβουλίου, γιατί εγώ ανακατεύτηκα στα κοινά για να προσφέρω, αφού εξελέγη πρόεδρος αλλά δυστυχώς ο «Καποδίστριας» δίνει πολλές αρμοδιότητες στο Δήμαρχο, ενώ ο πρόεδρος έχει μόνο τον τίτλο και τίποτε περισσότερο και ιδίως όταν έχεις εκλεγεί με το αντίθετο από το Δήμαρχο ψηφοδέλτιο.

Είστε ευχαριστημένος από την πορεία και τη δραστηριότητα του συνδυασμού με τον οποίο εκλεγήκατε;
Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία του συνδυασμού, αλλά η ερώτησή σας είναι ακριβώς όπως και η προηγούμενη. Βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση και δεν μας υπολογίζουν.

Ποια είναι η θέση σας για μείζονα θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως χωματοληψίες, ΧΥΤΑ, Αιολικά Πάρκα, πολιτισμός, απασχόληση, κοινωνική μέριμνα κ.λ.π.
Η θέση μου για τα μείζονα θέμα της περιοχής είναι ξεκάθαρη. Είμαι αντίθετος με τις χωματοληψίες, τα Αιολικά Πάρκα διότι καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον. Ως προς την απασχόληση, δυστυχώς ο δήμος μας, ενώ έχει ζωή 8 περίπου χρόνια, δεν έκανε καμιά κίνηση να προσελκύσει επενδυτές γύρω από τον τουρισμό και την κτηνοτροφία, την γεωργία και γι' αυτό το λόγο δεν κερδίσαμε καμία θέση εργασίας και έτσι η νεολαία μας αναζητεί δουλειά μακριά από το δήμο, με αποτέλεσμα τα χωριά να έχουν αδειάσει από νέους και να κατοικούν μόνο γέροι.
Πιστεύετε ότι στους Καθενούς μιας και είναι ο τόπος της καταγωγής σας και από εκεί εκλέγεστε κατά κύριο λόγο, έχουν γίνει αυτά που πρέπει, πρόκειται να γίνουν, υπάρχουν ελλείψεις;
Το Δ.Δ. Καθενών, γεωγραφικά είναι η είσοδος του δήμου Διρφύων. Οκτώ χρόνια περίπου που καταργήθηκαν οι κοινότητες και ενταχθήκαμε σε δήμους, ενώ σαν κοινότητα είχαμε ένα αρκετό προβάδισμα από τα άλλα χωριά του δήμου μας, δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στην τελευταία θέση. Και λέγοντας είχαμε προβάδισμα, εννοώ ότι είχαμε Αστυνομία, Λύκειο, Ταχυδρομείο, Αγροτικό Ιατρείο καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, κοινοτικά κτίρια. Σήμερα δεν υπάρχουν τίποτα από αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα κοινοτικά κτίρια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν από την αμέλεια του δήμου. Το πόσο μπροστά ήμασταν το λέει μόνον, ότι σήμερα ο δήμος μας αγοράζει οικόπεδα για να φτιάξει σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα κοινοτικά γραφεία και σε άλλα πλατείες.

Για το λόγο αυτό δεν είμαι ευχαριστημένος, διότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις στο διαμέρισμά μας. Ασφαλτοστρώσεις εντός του χωριού, φωτισμός, παρότι που τον τελευταίο καιρό κάτι άρχισε να γίνεται, αλλά όπως προανέφερα, ενώ ήμασταν πρώτοι πριν από το δήμο, βρισκόμαστε ακόμα τελευταίοι.

Πώς βλέπετε τη συμπολίτευση. Είναι συνεργάσιμη, ακούει και συμφωνεί κάποιες φορές με τις προτάσεις σας και γενικά ποιο κλίμα επικρατεί στις μεταξύ σας σχέσεις;
Δεν είναι δυνατόν να είμαι ευχαριστημένος από τη συμπολίτευση ως προς τη συνεργασία, διότι διανύω τον τρίτο χρόνο ως πρόεδρος και αρμοδιότητες πήρα στις αρχές του τρίτου χρόνου. Όσο για τα 6 ευρώ την ημέρα ή 180 ευρώ που παίρνω ως πρόεδρος, έχω πάρει μόνο 6 μήνες και τα άλλα δυόμισι χρόνια μας τα χρωστάει ο δήμος.

Όσο για το αν υπάρχει συνεργασία; Εμείς πολλές φορές ομαδικά αλλά και ατομικά συμφωνούμε με τις προτάσεις του δημάρχου όταν τις θεωρούμε σωστές, ενώ ο δήμαρχος, ποτέ δεν έχει συμφωνήσει με δικές μας προτάσεις, στηριζόμενος στην πλειοψηφία του.

Θα κατέλθετε σαν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, και με ποιο συνδυασμό.
Επειδή οι εντυπώσεις που έχω αποκομίσει στα χρόνια που είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι καλές, θα το σκεφτώ πολύ να κατέβω στις επόμενες εκλογές. Αλλά εάν κατέβω, θα είμαι με το συνδυασμό που είμαι και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: