Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Δεκέμβριος 2007-ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Η εφημερίδα μας παρακολουθεί τη διακύμανση του μαθητικού δυναμικού του Δήμου μας, επειδή πιστεύουμε ότι ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία της περιοχής αντανακλούν και την ανάπτυξη του τόπου, μιας και η ύπαρξη παιδιών φανερώνει την ύπαρξη νέων ζευγαριών που αποφάσισαν να ζήσουν στον τόπο τους, φαινόμενο το οποίο μας κάνει να καταλάβουμε ότι στον τόπο μας υπάρχουν θέσεις εργασίας, υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης και οι προϋποθέσεις για επαγγελματικές δραστηριότητες ικανές ώστε να μπορέσει να ζήσει και να φτιάξει τη ζωή της μια νέα οικογένεια στον τόπο της.

Το σχολικό έτος 1999-2000 που ξεκινήσαμε την έρευνά μας, το μαθητικό δυναμικό των σχολείων ήταν 278 μαθητές και φέτος 2007-2008 έχουν εγγραφή 171 μαθητές.

Διαπιστώνουμε μια μείωση 107 μαθητών που αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 39%. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς μείωσης κάθε χρόνο.

Για παράδειγμα, σε σχέση με πέρυσι η μείωση είναι 22 μαθητές που αντιστοιχεί στο 11,5% περίπου.

Αναλυτικά η δυναμικότητα του κάθε σχολείου εφέτος έχει ως εξής:
Καθενοί 37
Στενή 26
Στρόπωνες 23
Μίστρος 17
Πισσώνας 17
Πούρνος 14
Θεολόγος 13
Λούτσα 9
Πάλιουρας 9
Αγιος Αθανάσιος 6
Σύνολο 171

Να θυμίσουμε ότι τα σχολεία των Καμπιών, του Μαυρόπουλου, των Βούνων, της Γλυφάδας, της Λάμαρης και της Αμφιθέας δεν λειτουργούν. Τα παιδιά των παραπάνω χωριών φοιτούν.

Στη Στενή οι μαθητές των Καμπιών και των Βούνων.
Στον Αγιο Αθανάσιο οι μαθητές της Γλυφάδας.
Στο Μίστρο οι μαθητές του Μαυρόπουλου.
Στους Καθενούς οι μαθητές της Αμφιθέας.
Στους Στρόπωνες οι μαθητές της Λάμαρης.

Πιο ενθαρρυντικά διαφαίνονται τα πράγματα για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, μιας και παρατηρήθηκε εφέτος μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι στα Νηπιαγωγεία.

Πιο συγκεκριμένα. Ενώ πέρυσι ο αριθμός των νηπίων ήταν 46, εφέτος είναι 65. Μια αύξηση 19 παιδιών που αντιστοιχεί με το 41% περίπου.

Και να πια είναι η δυναμικότητα των νηπίων ξεχωριστά σε κάθε χωριό.
Πισσώνας 13
Μίστρος 12
Πάλιουρας 12 (μαζί με Λούτσα - Αγιο Αθανάσιο)
Στρόπωνες 10
Καθενοί 7
Στενή 7
Πούρνος 4
Σύνολο 65

Δεν υπάρχουν σχόλια: