Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Αμεσες παρεμβάσεις για την προστασία των δασών

Φεβρουάριος 2008
Επείγουσα εγκύκλιο, για την υποβολή του προγράμματος δράσης των Περιφερειακών Δασικών Αρχών της χώρας, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, με έμφαση στην ανασυγκρότηση του δασικού χώρου, απέστειλε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Βάσει αυτής, οι Περιφερειακές Δασικές Αρχές καλούνται να καταθέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου ετήσιο πρόγραμμα σχετικά με την υλοποίηση έργων, εργασιών και δραστηριοτήτων τους το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον Ειδικό Φορέα Δασών.

Ως άμεσης προτεραιότητας παρεμβάσεις για το τρέχον έτος, σε ότι αφορά τη χρηματοδότησή τους, καθορίζονται στην εγκύκλιο οι εξής:

Η αντιδιαβρωτική και αντιχειμαρρική προστασία (με χρηματοδότηση είτε για την ολοκλήρωση των μελετών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που συντάχθηκαν και υλοποιούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις πληγείσες περιοχές, είτε για την υλοποίηση μελετών σε περιοχές που δεν έχουν ξεκινήσει τα απαραίτητα έργα).
Οι αναδασώσεις σε διπλοκαμένες εκτάσεις.
Η καλλιέργεια των δασικών φυτωρίων.
Η σποροσυλλογή με σκοπό την παραγωγή στα φυτώρια του κατάλληλου φυτευτικού υλικού για τις αναδασώσεις των καμένων και διπλοκαμένων εκτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: