Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Πολιτιστικό5ήμερο στους Καθενούς

Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Καθενών, οργάνωσε ένα πολιτιστικό 5ήμερο, με μεγάλη επιτυχία.
Όλες οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πλατεία του χωριού και η επιτυχία έγκειται στην φιλότιμη προσπάθεια των μελών του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι χωρίς να σκεφτούν κόπους και τρεχάματα, κατάφεραν να παρουσιάσουν για πέντε μέρες στους κατοίκους των Καθενών αλλά και των γύρο χωριών που έτυχε να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις, διασκέδαση, αλλά και ενημέρωση για το περιβάλλον, ιατρικά θέματα και γέλιο για τα μικρά παιδιά, φροντίζοντας παράλληλα να ενεργοποιήσουν και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έδειξαν το ταλέντο τους αλλά και τις γνώσεις τους, κάνοντάς μας να διασκεδάσουμε, αλλά και να μάθουμε.
Πιο συγκεκριμένα.
Όλες τις ημέρες που διαρκούσαν οι εκδηλώσεις λειτουργούσε έκθεση βιβλίου.
Την πρώτη μέρα, έγινε μουσική βραδιά, με έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα, από ορχήστρα που συμμετείχαν τα αδέλφια Δημήτρης και Σπύρος Καραβάς από τους Καθενούς, Ο Μιχάλης Θωμάς από τους Καθενούς, ο Κώστας Κύριλλος από τη Λούτσα, ο Γιώργος και η Κατερίνα Ρούσσου από τα Καμπιά και ο Γιάννης Παπαδήμας από τη Χαλκίδα.
Τη δεύτερη μέρα έγινε ιατρική ενημέρωση από την Κική Κίτρα, παιδίατρος-αιματολόγος, αναπληρώτρια διευθύντρια του νοσοκομείου Αγία Σοφία., με θέμα «Μεταμόσχευση μυελών οστού
Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στους μικρούς φίλους, μιας και υπήρχε παράσταση κλόουν και ταχυδακτυλουργών.
Την τέταρτη μέρα, ο Εκπαιδευτικός Κώστας Μπαϊρακτάρης μίλησε για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ μετά την ομιλία έγινε ρεσιτάλ κιθάρας από τους Γιώργο Ρούσσο και Χριστόπουλό Ηλία.
Η πέμπτη μέρα ήταν η παραμονή της γιορτής του Σωτήρος. Αφού τελέσθηκε ο εσπερινός σερβιρίστηκε από το σύλλογο φαγητό (ρεβίθια με το ρύζι) στους εκκλησιαζόμενους και η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα Καθενών και Νέας Αρτάκης (Θεατρικό εργαστήρι)
Τα οποία ενθουσίασαν τους θεατές και έδειξαν την καλή δουλειά που γίνεται από το δάσκαλό τους Γιαννακάρα Θεόδωρο, ο οποίος είναι δάσκαλος χορού και στα δύο αυτά συγκροτήματα.


Το διοικητικό συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καθενών, που έχει εκλεγεί τους τελευταίους μήνες απαρτίζεται από τους εξής.
Πρόεδρος Καρκαλή Κατερίνα
Αντιπρόεδρος Κούρου Παναγιώτα
Γραμματέας Αποστολάτος Γιάννης
Ταμίας Ακριώτη Δέσποινα
Μέλος Κανατσέλος Αργύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: