Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΚΑΜΠΙΑ-ΥΔΟΡΟΓΕΩΤΡΗΣΗ

Ερώτηση για την υδρογεώτρηση στα Καμπιά κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο βουλευτής επισημαίνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους για τη συγκεκριμένη επένδυση. Στην ερώτησή του αναφέρει ακόμα ότι και η ΝΕΧΩΠ, αν και δεν έχει αντίρρηση με τη γνωμοδότησή της για την εκτέλεση του έργου, θέτει ως προϋπόθεση να μην επηρεασθούν οι πηγές από την άντληση ή μειωθεί το νερό του υδρορέματος, και τότε να μειώνεται αντίστοιχα η παροχή της εκμετάλλευσης ακόμα και μέχρι και διακοπή της άντλησης αν χρειαστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει θετικά μόνον αν είχε και μάλιστα τεκμηριωμένα επιστημονικά το μη επηρεασμό των πηγών και των υδάτινων πόρων της περιοχής.

Ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει ότι είναι βέβαιο ότι η τυχόν αδειοδότηση του έργου, δεν είναι νόμιμη αφού δεν κατοχυρώνεται η σωστή χρήση του νερού αλλά και το πιο σημαντικό είναι επιθανόν έως και προφανές ότι η εκτέλεσή του θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις πηγές του οικισμού, για την ύδρευση, για τις φυσικές ομορφιές του τόπου, για την άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών αλλά και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, αφού χωρίς τα απαραίτητα νερά που είναι πηγή ζωής θα υποβαθμιστεί το περιβάλλον.

Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν πρόκειται να ικανοποιήσει την απαίτηση των πολιτών των Καμπιών για την προστασία των υδάτινων πόρων στην περιοχή τους, την ποιότητα της ζωής τους και τη διατήρηση της καλαισθησίας του περιβάλλοντος ή θα προχωρήσει στην παράνομη και βλαπτική συνάμα για το περιβάλλον αδειοδότηση της συγκεκριμένης υδρογεώτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: