Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία του Δήμου

Στις 22 Σεπτεμβρίου παρελήφθησαν από τη σχολική επιτροπή του Δημοτικού Σχολείου Στενής 6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι διανεμήθηκαν ανά 2 στα δημοτικά σχολεία Στενής, Στροπώνων και Καθενών. Η δωρεά έγινε με παρέμβαση του Γιώργου Ντούρμα και τους υπολογιστές διέθεσε ο πρόεδρος της ECDL Ελλάς.
Ο κύριος Ντούρμας δήλωσε στην εφημερίδα μας τα παρακάτω
«Είναι γνωστή σε όλους, δασκάλους, γονείς και μαθητές η ανάγκη τα σχολεία μας να προμηθευτούν υπολογιστές για την υποστήριξη της σχολικής εκπαίδευσης. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν ελλείψεις υπολογιστών στα σχολεία. Προσωπικά θεωρώ την υποστήριξη της εκπαίδευσης των μαθητών μας τη σημαντικότερη αποστολή όλων μας. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στα παιδιά μας όλα τα εφόδια ώστε να προχωρήσουν με αξιώσεις σε μια εποχή όπου η τεχνολογία δεσπόζει στην επαγγελματική και κοινωνική μας καθημερινότητα.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω οι μαθητές μας να νοιώθουν υστερούντες σε σχέση με εκείνους των μεγαλουπόλεων και εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Επίσης, ως ακαδημαϊκός αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις απαιτήσεις και τις ανησυχίες της νέας γενιάς και των γονιών τους για την μόρφωση και αποκατάστασή τους.
Θεώρησα λοιπόν, ότι είναι προσωπική μου υπόθεση να βοηθήσω ξεκινώντας με αυτή την ενέργεια και με την υποστήριξη του προέδρου της ECDL, με τον οποίο μας συνδέει στενή φιλία, θα βοηθήσουμε, ώστε σταδιακά να προμηθευτούν υπολογιστές και μηχανήματα γραφείου και τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου με προτεραιότητα τις ανάγκες τους. Θέλω επίσης να παρακινήσω όλους τους δημότες αλλά και φίλους μας να στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα την προσπάθειά μας γιατί πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
Τέλος θα ήταν παράλειψή μου να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τους δασκάλους, γυμνασιάρχες και διευθυντές των σχολείων μας για την άοκνη και αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλουν, αναγνωρίζοντας το έργο τους και την αξία του. ‘Άλλωστε όλοι έχουμε περάσει από τα θρανία και ξέρουμε τι αυτοί οι λειτουργοί της κοινωνίας μας έχουν προσφέρει.
Δάσκαλοί μου σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: